Reus porta l’art als aparadors per revitalitzar el comerç

El consistori destinarà 200.000 euros per fomentar l'emprenedoria als ravals de Sant Pere i Robuster

L’Ajuntament de Reus ha organitzat una ruta artística per divuit aparadors de locals buits dels ravals de Sant Pere i Robuster perquè els establiments tornin a tenir activitat. Sota el nom ‘L’art transforma els Ravals’, aquest dissabte divuit artistes locals de diferents disciplines exposaran obres fetes expressament per l’ocasió.

Compradors i vianants al carrer Llovera, un dels principals eixos comercials de Reus. Imatge del 16 de febrer de 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Els treballs es basen en una acció duta a terme pel consistori durant l’estiu. En aquesta, demanaven als ciutadans idees sobre com transformar el món. L’acció es combinarà amb actuacions musicals al carrer.

Paral·lelament, des de la regidoria d’Empresa i Ocupació es destinaran 200.000 euros per fomentar l’emprenedoria en aquests dos eixos comercials.“La ruta vol ser el punt de partida per la revitalització de la zona”, ha destacat el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats. El polític ha valorat que la línia de subvencions “omplirà les necessitats dels primers emprenedors”. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha opinat que en aquesta ocasió “l’art i la cultura es donen la mà en temes de revitalització econòmica” i ha demanat no veure l’art com una despesa.

Els aparadors es descobriran d’un en un amb la comissària de l’exposició, Meritxell Perpinyà. A més, els propis artistes seran els encarregats d’explicar les seves obres. El conjunt d’artistes està format per autors locals i per alumnes del Col·legi Sant Josep i l’Escola d’Art i Disseny de Reus. Hi haurà acompanyament musical per part del grup The Meme i dels estudiants de l’escola de música del Centre de Lectura, que tocaran musica clàssica pels carrers. També es repartiran tiquets d’un euro per gastar als establiments col·laboradors.

PUBLICITAT