Tres tarragonins reben les distincions al mèrit esportiu

Serapi Colombo, Teresa ‘Bito’ Fuster i Pedro Latorre recullen els guardons en un acte al saló de plens de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Tarragona ha atorgat aquesta tarda al saló de Plens les distincions al mèrit esporiu. Així doncs, els guardonats han sigut Serapi Colombo, Teresa Bito Fuster i Pedro Latorre. L’alcalde Pau Ricomà ha presidit l’acte. Ricomà s’ha fixat en les trajectòries exemplars dels guardonats: “tres referents de la ciutat, que han contribuït en fer-nos millors persones a través de l’esport”.

PUBLICITAT

Tot seguit, el conseller d’Educació, Manel Castaño, ha llegit la glossa del professor i coordinador d’Educació Física i Esports de l’Escola Solc, Serapi Colombo, de qui ha destacat el fet de ser “una persona bolcada en la lluita per la inclusivitat i en la defensa del dret a gaudir de l’esport de les persones amb discapacitat intel·lectual”. Per la seva banda, Colombo ha declarat: “Aquest guardó em fa sentir molt orgullós en l’àmbit personal i col·lectiu. El reconeixement és cosa de moltes persones. Gràcies a ells el projecte ha continuat, amb la importància dels valors de superació i participació en l’esport”. 

Seguidament, la consellera d’Esports, María José López ha llegit la glossa de Bito Fuster, actual responsable del programa de voluntariat del Nàstic de Tarragona i durant molts anys gimnasta professional, destacant que “la Bito és esport, una persona que coneix molt be l’activitat esportiva de la nostra ciutat, que porta l’esport a la sang”. Fuster ha manifestat: “Em sento amb moltes ganes i il·lusió de seguir fent coses i soc molt afortunada de rebre aquest diploma”. 

Finalment, la consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha destacat del professor de taekwondo i hapkido Pedro Latorre que “la seva dedicació es vital per a la construcció de l’autodefensa feminista. El diploma és conseqüència d’una vida dedicada al creixement col·lectiu”. Per la seva banda, Latorre, orgullós, ha declarat: “Vull ajudar a les persones, sobretot dones i nens, però també a qui ho necessita. El taekwondo m’ajuda cada dia a ser millor persona i ensenya valors que s’estan perdent, com el respecte”. 

PUBLICITAT