Set detinguts per estafar més de 100.000 euros amb targetes falses

Un operatiu de la Guàrdia Civil, la Gendarmeria francesa i l’Europol ha acabat amb la desarticulació d’una organització delictiva assentada a les províncies de Tarragona, Saragossa i Castelló. Han detingut set persones acusades d’estafar més de 100.000 euros amb targetes falses. Els presumptes autors clonaven les targetes de pagament, que s’utilitzaven, sobretot, per pagar peatges francesos. 

Foto: Ministeri de l'Interior
PUBLICITAT

Per aquest motiu, els detinguts estan acusats de falsificació de mitjans de pagament, ús fraudulent de targetes de pagament i blanqueig de capitals. Una de les zones on treballava l’organització és a la demarcació de Tarragona. De fet, dues de les detencions s’han fet a Reus. Una altra ha estat a Martorell, una a Castelló, una a Saragossa i dues més a Las Landas, a França.

La investigació va començar el 2021, arran d’una denúncia de la mercantil adjudicatària de les autopistes de França. L’empresa estava sent estafada amb una sèrie d’estafes massives realitzades per camioners, empleats en empreses espanyoles. Els agents han dut a terme sis registres a domicilis i tres més a empreses, on han trobat dues armes de foc, més de 300 targetes de pagament falsificades, tres màquines per al clonat de targetes, 1.200 euros en bitllets falsos i més de 6.000 euros en bitllets de curs legal, nombrosos cartutxos i dispositius electrònics i de telefonia.

Precisament, al domicili d’un dels detinguts a Reus, es van trobar dues armes de foc i es va localitzar una persona, amb un requeriment de detenció de l’Audiència Nacional, després d’una ordre emesa per un jutjat alemany.

L’operació ha estat desenvolupada per la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona en el marc de l’operació LURA-FORTUNA, coordinada a través de l’EUROPOL. El Jutjat d’Instrucció 4 de Tarragona ha estat el jutjat responsable a Espanya.

PUBLICITAT