Sí Tarragona denuncia l’ampliació del pàrquing Torroja

Sí Tarragona ha denunciat l’ampliació del pàrquing Torroja i proposa ubicar-lo on se situa actualment el Dipòsit Municipal de Vehicles de la ciutat. La candidata Mar Giné denuncia que “és totalment irresponsable invertir més d’1,5 milions d’euros per 150 places d’aparcament” i per això proposa la creació d’un pàrquing dissuasiu davant del col·legi Sant Pau.

Foto: SíTarragona
PUBLICITAT

La formació explica que les normes urbanístiques actuals tenen una caducitat establerta, ja que la seva vigència és transitòria mentre no hi hagi un nou POUM. Segons aquestes normes, l’àrea on s’està construint l’ampliació del pàrquing Torroja està designada com a vialitat exterior pública, és a dir, està destinada principalment a l’ús d’aparcament, però amb requisits importants que han de ser complerts.

Un d’aquests requisits és el respecte per totes les espècies i vegetació existents, cosa que, segons Sí Tarragona, no s’ha tingut en compte, “ja que s’ha procedit a la seva eliminació completa. Hauria de ser un
aparcament integrat, no una àrea sense vegetació, com s’ha desenvolupat fins ara”, denuncia la candidata. “Aquesta actuació ha obviat totalment els principis de planejament urbanístic”, afegeix.

A més, des de SíTarragona consideren que aquest aparcament no és un equipament sostenible, ja que “s’ha eliminat i desmantellat la muntanya existent, sense respectar el terreny ni la vegetació, prioritzant l’asfalt per sobre de la vegetació”, indica Mar Giné. Consideren que aquesta ubicació no compleix les condicions adequades, especialment a causa dels problemes d’accessibilitat amb els carrers adjacents.

“A més, un aparcament dissuasiu no hauria de situar-se en el centre de la ciutat residencial, sinó als afores, segons els principis de mobilitat establerts”, indica Giné. Per això opten per la creació d’un pàrquing dissuasiu en l’actual ubicació del Dipòsit Municipal de Vehicles de Tarragona, al carrer Torroja. “Considerem que aquest servei actualment degrada la imatge de la zona i que seria una excel·lent opció destinar aquest espai per a l’aparcament”, afirma la candidata. “La seva proximitat a l’entrada de l’autopista A-7 i la seva relativa proximitat al centre de la ciutat fan que aquesta sigui una ubicació idònia”, afegeix.

PUBLICITAT