S’inaugura una nova planta de producció de gasos al complex químic sud

L’empresa Messer Ibérica ha inaugurat aquest dijous una nova planta de producció de gasos destil·lats de l’aire a les seves instal·lacions de Vila-seca, al complex químic sud de Tarragona. És la cinquena planta de fraccionament d’aire de Messer, amb un procés de zero emissions contaminants, ja que la matèria prima és l’aire que respirem, està completament electrificada i preparada per oferir productes descarbonitzats. 

PUBLICITAT

És una instal·lació que s’ha de convertir en un referent arreu d’Europa sent capaç de produir 2.600 tones d’oxigen, nitrogen i argó, col·locant-se com una de les majors plantes d’aquest tipus en tot el continent, a més de ser de les més modernes. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, present en la inauguració, ha parlat del que suposa aquesta nova infraestructura.

La companyia preveu crear 20 nous llocs de treball directes i 50 d’indirectes en aquest equipament. Ha necessitat una inversió total d’uns 60 milions d’euros i permetrà convertir a Messer en el major productor de gasos destil·lats de l’aire d’arreu de Catalunya. De fet, és l’empresa que garanteix el subministrament d’oxigen i nitrogen de tota la indústria química de Tarragona.

PUBLICITAT