S’inicien les visites guiades de llars de jubilats a l’Escola de Natura Francolí de Tarragona

L’Arc Serveis, empresa que treballa amb gent gran o amb dependència, va organitzar aquest dimecres la primera sortida amb llars de jubilats a l’Escola de Natura Francolí de Tarragona, un espai gestionat per Mare Terra Fundació Mediterrània. La visita guiada forma part de la implantació a Tarragona de la proposta guanyadora del III Concurs de Projectes Socials per a Gent Gran de la URV “EcoVida Sostenible”, de l’estudiant de Treball Social, Mònica Marín i Galí.

PUBLICITAT

Els primers convidats van ser els usuaris del Taller d’entrenament de la memòria dels dimecres de la Llar Municipal de Jubilats de Roda de Berà. L’Escola Natura va acollir prop de 60 persones grans, que van conèixer de primera mà els horts ecològics, el model reciclatge, el sistema de rec sostenible per economitzar l’aigua, el procés de fabricació de compostatges per a l’adob de la terra, el bosquet creat al subsòl amb les restes de plantes o la maqueta del riu Francolí.

L’espai, gràcies a la seva localització, permet l’accés a peu o en transport. L’escola “s’ha convertit en un punt de referència en ecologia urbana i un espai clau per conèixer la diversitat de l’ecosistema d’alt interès biològic i, alhora, ha esdevingut un espai de conscienciació ambiental i de promoció del medi ambient”, tal com assenyala Ángel Juárez, president de Mare Terra.

Durant sis mesos, diverses llars de jubilats visitaran l’Escola Natura Francolí. La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que “la idea és iniciar projectes adaptats a diferents perfils de persones grans amb diferents objectius com la socialització, la conscienciació ambiental o la millora de la salut física i psíquica.”

PUBLICITAT