‘Stop Creuers’ convoca dues mobilitzacions a Tarragona i Barcelona

La plataforma Stop Creuers Catalunya ha anunciat dues grans mobilitzacions el proper diumenge 7 de maig a Barcelona i Tarragona contra l’activitat creuerística. L’entitat s’ha reunit aquest dissabte amb diferents organitzacions anticreuers de la Mediterrània (de València, Mallorca, Venècia i Marsella) per consensuar un manifest per denunciar els “impactes ambientals inassumibles” i les “falses solucions tecnològiques” del turisme de creuers.

PUBLICITAT

“És el transport més contaminant per persona i quilòmetre, i utilitza els combustibles més perjudicials”, ha assenyalat Daniel Pardo, membre de Stop Creuers, que reclama la “reducció radical” de l’activitat dels creuers a la Mediterrània. “Cal tendir a la desaparició”, ha apuntat Pardo.

“Massificació de l’espai públic, transformació de les ciutats en escenaris turístics, col·lapse dels sistemes de transport públic, desaparició del comerç local i pèrdua de la identitat del teixit social”, ha enumerat Pardo com a punts negatius, denunciant “l’espiral de creixement insaciable” d’una indústria que es veu “privilegiada” amb la construcció de ports i infraestructures gràcies al finançament públic.  

“Unes multinacionals navilieres que usen banderes de conveniència, tenen règims laborals abusius, pitjors salaris, mínims controls tècnics dels vaixells i regulacions ambientals laxes”, ha criticat Stop Creuers Catalunya en el manifest on s’hi han sumat diferents organitzacions anticreuers com ‘No Grandi Navi Venezia’, ‘Stop Crossiers Marseille’, ‘Plataforma contra els mega creuers Mallorca’ o la ‘Comissió ciutat port València’. 

PUBLICITAT