Tarragona aprova els pressupostos municipals per al 2024

Els pressupostos municipals de Tarragona pel 2024 ja són una realitat. L’Ajuntament els ha aprovat en el plenari extraordinari celebrat la tarda d’aquest dimecres amb els vots a favor de, evidentment, el PSC, a més d’ERC, Junts i ECP. PP i VOX hi han votat en contra. D’aquesta manera, la primera proposta del govern de Viñuales ha estat aprovada per una àmplia majoria, amb fins a 20 vots a favor i 7 en contra. El que significa un 74% del ple.

PUBLICITAT

Els pressupostos arriben fins als 205 MEUR amb un creixement de la despesa corrent i, sobretot, una pujada de rècord de les inversions, que superen els 20 MEUR. L’aprovació arriba a finals de novembre i això permetrà que, després de molts anys, els pressupostos municipals de Tarragona podran entrar en vigor el mateix 1 de gener del pròxim 2024.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha argumentat que avui “Tarragona està contenta”, i no amb el PSC, sinó amb el consens de tots els grups que hi han votat a favor. Ha assegurat que “han quedat uns pressupostos molt bons”.

La consellera d’Hisenda de l’Ajuntament, Isabel Mascaró, ha celebrat haver aconseguit l’aprovació d’uns pressupostos que ha definit “de ciutat i de consens”.

Pel que fa a la resta de formacions que hi han votat a favor, han remarcat l’esforç per part de totes les parts per haver arribat a acords suficients per tirar endavant uns pressupostos que valoren com a positius per Tarragona, malgrat mantenir encara moltes discrepances amb l’actual equip de govern. Cadascun dels portaveus ha celebrat els temes dels programes propis que que han aconseguit fer incloure en aquests pressupostos.

Des del PP han considerat que “la ciutat ha perdut una oportunitat d’or per disposar d’uns pressupostos ambiciosos”, mentre que VOX ha criticat durament l’aprovació de la darrera pujada d’impostos per acabar un pressupost amb un increment de la inversió.

D’altra banda, el plenari també ha servit per aprovar el modificatiu de crèdit dels ja coneguts com “diners adormits”. Es tracta d’un modificatiu de crèdit del pressupost de 2023 que permet recuperar 4’2 milions d’euros d’inversions pendents d’execució i que es podran incorporar als pressupostos de 2024, en l’apartat d’inversions. Aquests diners corresponen a partides econòmiques que no s’havien gastat en mandats anteriors i que es podran utilitzar per diversos projectes de cara a l’any vinent.

PUBLICITAT