Tarragona comença la fase 3, l’última abans de la ‘nova normalitat’

La ciutat de Tarragona comença la tercera i última fase de la desescalada. Tot i que segueixen les mesures d’higiene i seguretat i l’estat d’alarma s’allargui fins al 21 de juny, aquesta fase flexibilitza les condicions de la majoria de sectors i elimina totes les franges horàries.

PUBLICITAT

Gimnasos i complexos esportius municipals

Entre les novetats de la fase 3, trobem la reobertura dels gimnasos amb la possibilitat d’accedir als vestuaris. Són molts el centres de la ciutat que ja han anunciat el retorn de l’activitat durant aquesta setmana. Per altra banda, també han reobert els complexos esportius municipals.

Barres de bars i més terrases

L’Hostaleria de Tarragona també agafa forces amb l’ampliació del 75% de les terrasses i la possibilitat d’habilitat les barres del local pel consum. Uns canvis que suavitzen el clima d’una part del sector amb l’Ajuntament. Recordem que alguns bars i restaurants van protestar la setmana passada a les portes de consistori per demanar millores.

Reobertura de tots els comerços i més activitat cultural

Pel que fa al sector comercial, podran obrir tots els comerços sense límit de superfície, sempre que el seu aforament no superi el 50%, i també es reobriran les zones comunes dels centres comercials. A més, es podran fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats a l’aire lliure per a nens i joves, una mesura que ja esperaven molts casals d’estiu que durant aquesta setmana obren inscripcions.

L’oci nocturn, una novetat amb polèmica

La reobertura de discoteques i locals d’oci nocturn és la novetat més recent després de la rectificació del govern espanyol. Tot i aquesta possibilitat de reobertura, una gran part del sector veu inviable les condicions exigides pel Departament de Salut entre les quals es troba la prohibició de ballar. A la ciutat de Tarragona, els locals es mantenen prudents i a l’espera preparant el seu retorn. Representants del sector on també es troba el Gremi d’Empresaris de Sales de Festa i Discoteques de Tarragona espera poder millorar les condicions i poder arribar a un acord amb el govern.


Finalment i després de l’acord entre el govern espanyol i el govern de la Generalitat, des d’avui, la mobilitat entre les regions sanitàries de Camp de Tarragona i de Terres de l’Ebre queda permesa.

PUBLICITAT