Tarragona commemora el ‘Dia d’Europa’

Tarragona ha celebrat aquest dijous el Dia d’Europa per a commemorar l’aniversari de la històrica Declaració Schuman amb l’objectiu de reivindicar, un any més, una Europa en pau i unida. Des de les 9h i fins a les 13h la plaça de la Font s’ha omplert de tallers per a alumnes de secundària organitzats per la Comissió Europea.

PUBLICITAT

L’acte principal, que ha tingut lloc a les 12 h al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona i a la plaça de la Font, ha estat presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha destacat que “el principal motor de la Unió Europea és la pau i la convivència”. L’alcalde, adreçant-se als nois i noies presents a l’acte, ha recordat que la UE va néixer després de la segona Guerra Mundial en la qual van morir milions de persones per la seva raça o per motius ideològics. “Vosaltres fareu que els valors de la pau i la convivència continuïn i, fins i tot, millorin”, ha expressat.

En el transcurs de l’esdeveniment, alumnes de l’Institut Pons d’Icart han llegit un manifest i han interpretat l’himne d’Europa. L’acte ha finalitzat amb el desplegament de la bandera d’Europa a la plaça de la Font.

PUBLICITAT