Tarragona confia en el turisme de proximitat en aquest pont de desembre

El pont de desembre que vivim aquests dies no acostuma a donar un especial protagonisme al sector turístic de la demarcació de Tarragona, els quals són plenament conscients que al nostre territori és ara temporada baixa i que l’afluència de visitants predomina al pirineu i les estacions d’esquí, així com a la Catalunya Central amb el turisme rural.

PUBLICITAT

Malgrat això, Tarragona confia aquestes dates en el turisme de proximitat i el sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre preveu assolir el 80% d’ocupació fins al pròxim diumenge. És la previsió optimista que ha fet la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), que augura arribar a aquestes xifres en el 20% del parc hoteler obert gràcies en part a la climatologia de les últimes setmanes. El fet que enguany els festius coincideixen en dimecres i divendres també han facilitat estades més llargues. De tot plegat en parla a l’ACN la presidenta de la FEHT, Berta Cabré.

Pel que fa a les destinacions escollides per aquestes dates, el sector apunta que la bona climatologia de les últimes setmanes ha ajudat a moltes famílies a decidir-se per zones de costa, si bé les d’interior del Camp de Tarragona també mantenen el seu atractiu de l’època. D’altra banda, el perfil dels turistes que visiten la zona continua sent de proximitat, en especial de les comarques lleidatanes i barcelonines, a més de comunitats del nord d’Espanya.

Per contra, les cases rurals ebrenques rebaixen les previsions d’ocupació a la meitat, fins al 40%. Segons Juanjo Bel, portaveu d’Aturebre, aquesta coincidència de dates propicia que els visitants optin per volar a altres destinacions.

PUBLICITAT