Tarragona es prepara per acollir la I Cursa Adaptada i Inclusiva

Un grup d’entitats de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, organitza la I Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona, que tindrà lloc al Parc Francolí de Tarragona el dissabte 11 de desembre a partir de les 11 h.

PUBLICITAT

En primer lloc, l’elecció de la data s’emmarca en les activitats de la setmana per la diversitat iniciada el 3 de desembre amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Elena Rodríguez Soriano, cap de comunicació de la Fundació Onada, ha explicat que s’ha arribat a 120 inscripcions. Segons la cap de comunicació, l’objectiu principal de la cursa és “fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar la ciutadania de Tarragona sobre les dificultats i la capacitat de superació dels nens, nenes, joves i persones adultes amb discapacitat”.

La cursa es farà a partir de les 11 h al Parc Francolí de Tarragona. La prova està oberta a persones amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies. De fet, es podrà escollir si es vol participar en una franja horària amb menys estímuls sonors i/o acompanyat d’una persona (familiar o amic).

L’esdeveniment es desenvoluparà en un recorregut en línia recta amb distàncies adaptades (20, 40 i 60 metres). També comptarà amb un recorregut no adaptat d’1 km al voltant del parc. No hi ha temps màxim per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa si així es desitja. A més, la cursa és no competitiva i només hi podran participar persones inscrites prèviament. En recollir el dorsal, cada participant rebrà una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. S’habilitaran espais de calma, lavabos adaptats i tot el necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

PUBLICITAT