Concentració per exigir polítiques energètiques equilibrades al territori

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per exigir polítiques energètiques equilibrades al territori. En la protesta, emmarcada en la primera jornada de mobilitzacions simultànies arreu de l’estat espanyol, sis entitats del Camp de Tarragona i el Penedès han rebutjat la implantació de línies d’alta tensió, les quals consideren que trinxen l’entorn natural.

Foto: ACN
PUBLICITAT

Com a alternativa, han demanat una transició energètica equilibrada territorialment liderada per les administracions. “A Tarragona, hi ha comarques autosuficients energèticament però com que l’energia és gestionada per privats, es ven a l’exterior”, ha criticat Judit Cañís, membre de NO a la MAT a Catalunya.

L’acció d’aquest dissabte ha començat a la Rambla Nova de Tarragona, on els manifestants han desplegat nombroses pancartes per mostrar el rebuig a la massificació de projectes energètics tant al Camp de Tarragona com al Penedès. Els participants s’han traslladat fins l’edifici de la subdelegació del govern espanyol, sense tallar el trànsit per la plaça Imperial Tàrraco. Fins a sis entitats s’han mobilitzat en aquesta protesta, sota el lema unitari ‘Renovables sí, però així no’. Tot i que cada associació s’oposa a projectes diferents, en la manifestació s’han llençat consignes generals en contra de la implementació de les línies d’alta tensió.

En la lectura del manifest conjunt, els ecologistes han exigit a les administracions catalanes i espanyoles que apostin per un canvi de model energètic. En aquesta línia, la membre de l’associació NO a la MAT a Catalunya, Judit Cañís, ha demanat que es proposi una transició ecològica des del sector públic. Els ecologistes defensen un model alternatiu “descentralitzat” a escala local, per tal que les administracions puguin gestionar els recursos a través de cooperatives energètiques. 

PUBLICITAT