“Tarragona Greenbelt’26” s’apropa a les famílies amb un programa d’activitats ciutadanes

A partir d’aquest mes de juny, el projecte “Tarragona Greenbelt’26” s’apropa a les famílies de la ciutat a través del seu programa d’activitats de ciència ciutadana i familiars. L’objectiu de la proposta és la renaturalització dels espais urbans i periurbans de l’Anella Verda de Tarragona.

PUBLICITAT

Dissabte 15 de juny arrencarà amb una sortida d’identificació d’espècies de flora invasora que es durà a terme entre la platja del Miracle i l’Arrabassada, que servirà als participants per identificar quines són les espècies autòctones dels roquissars litorals i i conèixer les causes de la seva extensió. L’activitat s’iniciarà a l’aparcament de la platja del Miracle a les 10.30h i está previst que tingui una durada de dues hores.

La segona activitat arribarà el 28 de juny. Per primer cop, la resclosa de Sant Salvador acollirà un bioblitz nocturn, una activitat de ciència ciutadana per tal d’identificar el major nombre d’espècies en un temps determinat. Concretament, s’aprofitarà per parlar de la importància dels ratpenats identificant quines espècies viuen a la resclosa, a més d’insectes nocturns i fins i tot escoltar aus nocturnes. Aquesta activitat està relacionada amb l’actuació prevista de renaturalització de la resclosa de Sant Salvador dins del projecte Tarragona Greenbelt’26. El bioblitz nocturn començarà a l’aparcament del Pont del Diable a les 21.30 h i tindrà una durada d’una hora i mitja.

Segons el conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, “aquestes propostes aproparan espais que són pràcticament desconeguts per la ciutadania com és el cas de la resclosa de Sant Salvador i a la vegada donaran a conèixer entre tota la població el projecte Tarragona Greenbelt’26”. Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia al web de l’ajuntament.

PUBLICITAT