Tarragona incorpora els primers tres autobusos d’hidrogen verd

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat incorpora a la seva flota els primers tres autobusos d’hidrogen verd. Els tres vehicles adquirits són unitats de 12 metres i estan propulsats per un motor de tracció 100% elèctric. Durant les properes setmanes els vehicles iniciaran un període de proves sense passatgers – fins, en principi, mitjans de desembre – per estudiar la seva autonomia i comportament.

PUBLICITAT

Aquests tres autobusos són els primers d’hidrogen verd que es posaran en circulació a la ciutat i destaquen per generar zero emissions i ser més silenciosos. En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha afirmat que es marquen l’objectiu de liderar la transició energètica i apostar per la sostenibilitat. Ho ha dit en la presentació dels primers busos, que ha tingut lloc a les cotxeres de l’EMT aquest dijous.

Tot i ser aquests els primers busos d’hidrogen verd, s’espera que vagin seguits de més. De fet, l’EMT va treure a licitació l’adquisició de quatre vehicles més, que compten amb el mateix finançament dels fons Next Generation. L’objectiu de la ciutat és que al 2024 el 10% de la ruta de la flota d’autobusos municipals estigui descarbonitzada.

PUBLICITAT