Tarragona només disposa d’una platja verge: Cala Jovera

Fa vuit anys que Ecologistes en Acció lliura els distintius de Platges Verges als municipis de la demarcació que demostren el seu compromís per la conservació del litoral. Però enguany, la ciutat s’ha quedat pràcticament al marge dels reconeixements verds. Tarragona només n’ha rebut un per la platja de Cala Jovera, situada als peus del castell de Tamarit.

Antic poble i castell de Tamarit, s. XII.Tarragona, Tarragonès, Tarragona
PUBLICITAT

Una distinció que ha arribat gràcies a la candidatura presentada per l’Associació Mediambiental La Sínia, que és qui gestiona l’espai. A diferència dels anys anteriors, l’Ajuntament no ha presentat enguany cap proposta per aquests guardons, segons han explicat els ecologistes.

Anys enrere, platges com la platja de l’Arboçar –la coneguda com Waikiki– i la platja dels Becs havien rebut aquest distintiu. De fet, en les primeres convocatòries van ser entitats com La Sínia o la Plataforma Salvem la Platja Llarga qui van presentar-se per optar al guardó que certifica que l’indret ha patit el mínim d’intervencions humanes.

D’altra banda, Ecologistes en Acció ha reconegut una altra associació mediambiental, Greenpeace de les comarques de Tarragona i l’Ebre, per la seva campanya ‘No als Plàstics’ a les platges del litoral tarragoní, que contribueix a combatre els perjudicis ambientals que aquest material ocasiona en la flora i fauna marina.

Foto: Rafael López-Monné

PUBLICITAT