Tarragona proposa una trententa d’actes per celebrar Sant Joan i el Dia de la Música

L’Ajuntament de Tarragona presenta una trentena d’actes per aquest Sant Joan, una programació que inclou també, com en altres ocasions, el Dia Internacional de la Música. I que compta amb la implicació de 27 entitats i associacions ciutadanes que han volgut sumar-s’hi amb les seves propostes d’actes.

PUBLICITAT

De fet les activitats ja han engegat aquesta mateixa setmana amb diverses activitats relacionades amb Sant Joan, des del Casal Popular Sageta de Foc i una cercavila infantil de foc a Bonavista, que es durà a terme aquest dissabte a les 19h de la tarda. Aquesta actuació de Sant Joan és el punt de partida de la temporada festiva.

El Casal Sageta de Foc omplirà el cap de setmana de propostes interessants com son, entre d’altres, la IV Fira Aproxima’t al Parc Saavedra la tarda de dissabte, que girarà a l’entorn de la celebració de la Diada de Sant Joan arreu del territori. Diumenge serà el torn del Dia universal de la Sardana, amb una ballada popular a la Rambla nova a les 19h, amb la Cobla Cossetània.

Ja el divendres 21 de juny, Dia Internacional de la Música, el Parc de la Ciutat acollirà, a partir de les 17h, el Solstici 2024. Així mateix, la Capsa de Música acollirà una activitat formativa, a partir de les 20h, enguany sota el títol Músic Club: Led Zeppelin IV 1971. El mateix divendres, més enllà de la mitjanit, a les 0:30h, el Cós del Bou donarà la benvinguda a l’estiu amb la Colla Jove.

De la desvetlla dels ninots a la revetlla de Sant Joan

Dissabte 22 de juny a mig matí ja engegarà la festa. A la nit, diverses revetlles. I des de la plaça del Fòrum i fins al passeig de les Palmeres, la desvetlla dels ninots de les fogueres, que seran cremats l’endemà, durant la nit de Sant Joan.

La revetlla de Sant Joan arribarà, com sempre, el 23 de juny a la matinada, amb l’arribada de la flama del Canigó i la gran nit de Sant Joan. La Colla de Diables Voramar del Serrallo – Víbria de Tarragona i el Ball d’en Serrallonga es traslladaran des del barri del Serrallo al cim del Canigó per recollir la flama.

La Cercavila de foc iniciarà a les 22.30h des de la plaça de la Mitja Lluna amb el Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la Colla de Diables Voramar, ben carregats de sortidors, carretilles i trons. Una hora més tard, ja a la plaça Corsini, inciaran les grans enceses de lluïment, lectura del manifest dels ninots de les foguerades a càrrec del Ball d’en Serrallonga i encesa de la foguera.

La revetlla de Sant Joan, amb els grups de versions Tàrraco Surfers i Vizuri, engegarà a mitjanit del 23h a la mateixa plaça Corsini. Dos grups de versions que ens portaran una selecció de la música més actual barrejada amb els grans clàssics de les revetlles més mogudes.

La Diada Castellera

Dilluns 24 de juny, diada de Sant Joan tindrà lloc la tradicional diada Castellera a la plaça de la Font a les 19.30h amb les quatre colles de la ciutat, Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers Sant Pere i Sant Pau.

PUBLICITAT