Tarragona rebrà 1,2 MEUR de l’IDAE per renovar l’enllumenat públic

El projecte d’enllumenat públic LUX TARRACO de l’Ajuntament de Tarragona rebrà per part de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía) el finançament d’1,2 MEUR que sol·licita la proposta amb l’objectiu de renovar i millorar les instal·lacions d’enllumenats exteriors municipals.

PUBLICITAT

La proposta, presentada des de la conselleria de Transició Energètica del consistori, ha estat un dels 54 projectes seleccionats de tot l’Estat Espanyol a la primera convocatòria d’ajudes a projectes que tinguin aquesta finalitat. L’ajuda consisteix en un finançament del 100% de la inversió, sense interessos i a retornar en 10 anys.

LUX TARRACO vol aconseguir una reducció del consum energètic mitjançant una actuació basada en el pas a LED, així com la millora de la seguretat dels ciutadans, la reducció de la contaminació lumínica del municipi i la reducció de les despeses associades als consums de l’enllumenat.

El projecte inclou actuacions de renovació d’enllumenat a diferents zones de la ciutat. Entre aquestes es troben la substitució de llumeneres a Sant Pere i Sant Pau i la Muntanya de l’Oliva; el passeig Torroja i al passeig Rafel Casanovas i platja Arrabassada; el canvi d’enllumenat a la rotonda d’Europa, així com al barri de Sant Salvador i a les rotondes del cementiri. També està inclòs el projecte per al canvi dels projectors de les columnes de l’avinguda Vidal i Barraquer i la renovació de l’enllumenat de la plaça Imperial Tàrraco.

Amb totes aquestes intervencions es passarà de 1.406 unitats de llum a 1.242, es reduirà 242,89 kW la potència instal·lada i s’aconseguirà un estalvi econòmic de més de 201.148€ l’any.

PUBLICITAT