El Camp de Tarragona reclama que es reprenguin les obres de l’A-27

Sota una pancarta amb el lema ‘Túnel Coll de Lilla ja!’, unes dues-centes persones han desfiat la pluja, aquesta tarda a Montblanc, reclamant que es reprenguin les obres de l’A-27. La protesta s’ha iniciat a la rotonda d’accés a l’AP-2 tallant l’N-240 i la C-14, i hi han participat alcaldes, transportistes i representants polítics i sindicals.

PUBLICITAT

Les obres de perforació del Coll de Lilla estan aturades des de fa dos mesos. El motiu seria la presència d’argiles expansives, segons explica l’edició d’avui del Diari de Tarragona. Un fet que obligaria a desplaçar la boca de l’obertura del túnel, de manera que es retardaria fins a finals de 2018 la connexió entre les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

La protesta coincideix amb un repunt d’accidents mortals en les carreteres de la zona, on han mort sis persones en deu dies. Per això, l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, ha dit que portaran davant la Justícia a Foment cada cop que hi hagi una víctima mortal a les carreteres pròximes. I ha demanat que deixin de banda les excuses i reprenguin les obres.

A la concentració també hi han participat representants de Juneda i les Borges Blanques, demanant el rescat de l’AP-2 entre Montblanc i Lleida.

Foto: Twitter Francesc Benet (@6qbenet)

PUBLICITAT