Treballadors de Correus a la província tanquen sense acord una setmana de vaga parcial reivindicant solucions a la manca de personal

Aproximadament un 25% de la plantilla de Correus de la província de Tarragona s’han sumat al llarg d’una setmana a la vaga amb aturades parcials que han tingut lloc a gairebé tots els centres de la demarcació. Aquest divendres al migdia desenes de treballadors s’han sumat a una concentració a la plaça Corsini de Tarragona, a la porta de l’oficina principal de Correus de la ciutat, com a punt final a les protestes que van arrencar el passat dissabte i que acaben sense cap nou acord.

PUBLICITAT

Per això continuen mostrant la seva indignació per la falta de personal que, asseguren, pateix el sector des de fa temps. Aquests set dies s’han dut a terme aturades que han afectat a pràcticament tots els centres de treball de la demarcació i a en diverses hores de tots els torns. S’han produït aturades cada dia durant les dues últimes hores del torn de matí, les dues primeres hores del torn de tarda i les dues últimes hores del torn de nit.

Els treballadors expliquen que aquesta mancança de personal es manifesta sobretot quan hi ha vacants per baixes o vacances, ja que no es cobreixen gairebé mai. Per això la situació s’agreuja en l’època estival, quan asseguren és “insostenible”. Expliquen que amb una plantilla mínima afronten un volum molt elevat de feina. Des del sindicat argumenten que “això comporta l’acumulació de correu, treballar en condicions poc segures (saltant normes de velocitat i estacionament), estrès i malestar generalitzat entre la plantilla.”

Pau Pastor, secretari general de CGT Correus a la província, explica com afecta això als usuaris.

Reivindiquen que es posi solució a la situació amb la contractació de personal per cobrir vacants, i també exigeixen que Correus actualitzi el pagament del quilometratge als treballadors que aporten vehicle propi, ja que apunten que actualment estarien pagant el quilòmetre per sota del preu mínim establert legalment. Deixen clar que no es quedaran quiets i les reivindicacions continuaran.

PUBLICITAT