Un acte de carrer per reclamar més aposta per la investigació en càncer

Un centenar de persones van apropar-se a El Quiosquet de la Rambla Nova al llarg del matí d’aquest dijous per formar part d’un acte de carrer organitzat per l’Associació Contra el Càncer a Tarragona amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer que té lloc cada 24 de setembre. Va ser una activitat oberta a tothom i tots aquells que van passar per la taula informativa de l’Associació van poder fotografiar-se a favor de la recerca oncològica en un gran ‘photocall’.

PUBLICITAT

L’Associació trasllada l’absència d’una clara estratègia de recerca en càncer a Espanya i la necessitat que les persones investigadores tinguin les mateixes oportunitats i condicions que les seves homòlogues a països on la recerca és una prioritat. Asseguren que perquè la situació de la recerca a Espanya millori, cal augmentar la despesa en R+D, impulsar la innovació a la recerca i consolidar el talent investigador.

Gràcies a la investigació, la taxa de supervivència és del 55,3% en homes i del 61,7% i en dones, per això és clau garantir que s’investigui en tots els tipus de càncer. El repte és superar el 70% de supervivència en càncers.

PUBLICITAT