Un centenar de sanitaris denuncien la desigualtat del darrer acord signat pel sector

Un centenar de treballadors del sector sanitari s’han manifestat aquest migdia de dimecres davant de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona en contra del tercer acord de millora de les condicions laborals del personal de l’ICS, signat fa set dies, ja que consideren que no engloba les demandes i necessitats de tots els professionals de la sanitat i incrementa les desigualtats entre els diversos col·lectius, amb un augment de sou que tan sols afavoreix als facultatius.

PUBLICITAT

Aquesta mobilització ha estat convocada pel sindicat CATAC-CTS, que és l’únic dels implicats que no va signar la darrera setmana, a diferència de CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE. De fet, de moment és tan sols un preacord, que passaria a convertir-se en un acord ratificat d’aquí a uns dos mesos.

Marina Roig, delegada de la junta de personal del Joan XXIII i membre assessor de la mesa sectorial de l’ICS, denuncia la situació que viuen gran part dels treballadors del sector després de 17 anys de retallades i la pujada del cost de la vida. I lamenta la desigualtat que genera aquest acord.

Isabel Barco, delegada sindical del sindicat USITAC, també expressa el malestar que genera aquest acord entre la plantilla.

Amb aquestes protestes el sindicat espera que aquells que han signat el document es replantegin que potser han signat en contra de l’opinió de la majoria dels professionals. Aquesta tarda, a les 16h, repetiran la mobilització al mateix punt i tenen la intenció de convocar una manifestació amb altres sindicats d’aquí a un parell de setmanes per arribar fins a la conselleria.

PUBLICITAT