Un cinquantena de curtmetratges d’11 països competiran a la 8a edició del Ficvi

45 curtmetratges d’11 països competiran pels guardons de la 8a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (Ficvi), que se celebrarà del 13 al 22 d’octubre. Els treballs s’han seleccionat d’entre els 1.140 que s’han rebut, provinents de 53 països, una xifra rècord per al certamen que “continua avalant” la seva “rellevància tant estatal com internacional”, afirmen els responsables de la iniciativa.

PUBLICITAT

La mostra és, alhora, col·laboradora en la preselecció de curtmetratges per als Premis Goya. Dels 45 curts seleccionats, 36 són d’imatge real i 9 d’animació. En alguns hi apareixen artistes de renom com Emma Vilarasau, Marc Clotet, Vicky Luengo, Luis Tosar, Àlex Monner, Karra Elejalde, Alba Flores o Ariadna Gil, entre d’altres.

Els quaranta-cinc treballs seleccionats provenen de l’Uruguai, l’Argentina, Suècia, Israel, Hongria, Bèlgica, França, Mèxic, els Països Baixos i Dinamarca. També n’hi ha trenta-quatre de l’estat espanyol, sis en català, dos en gallec i dos en euskera. Els curtmetratges seleccionats tracten temàtiques com drets humans, salut mental, feminisme, addiccions, la mort, problemàtiques socials, el col·lectiu LGTBIQ+ o drames familiars.

Pel que fa als premis, el Ficvi en reparteix nou, Premi Internacional al Millor Curtmetratge de Ficció; Premi Estatal al Millor Curtmetratge de Ficció; Premi Internacional al Millor Curtmetratge d’Animació; Premi D.O Catalonia; Premi del Jurat Jove al Millor Curtmetratge; Premi del Públic; Primer premi In situ; Segon premi In situ, i Premi d’Honor a la trajectòria.

PUBLICITAT