Un escàs centenar de persones es concentren contra la pujada d’impostos

Associacions de veïns, de comerciants i de la restauració de Tarragona han decidit fer front comú en contra de la pujada d’impostos i taxes aprovades fa dues setmanes per l’Ajuntament de Tarragona. La nova plataforma ciutadana “Aixeca’t Tarragona” ha convocat la concentració a les 7 en punt d’aquesta tarda amb el mateix lema. Ha estat a la plaça de la Font, davant del consistori tarragoní, on un escàs centenar de persones han expressat el seu rebuig a les mesures econòmiques amb una pancarta i, això sí, un predominant silenci.

PUBLICITAT

Unes xifres força tímides i similars a fa tot just una setmana, quan ja va haver-hi una concentració improvisada a aquesta mateixa Plaça de la Font de Tarragona, també amb menys impacte del desitjat. Des de la plataforma es mostren contraris al fet que la ciutadania hagi de pagar de la seva butxaca la que asseguren és “una mala gestió dels recursos públics”. També critiquen la manca de diàleg del govern municipal amb les entitats a l’hora de tractar aquest tema. N’ha parlat Alfonso López, president de la Federació de Veïns de Tarragona (FAVT).

I, en paral·lel a aquesta manifestació, a les 7 en punt diversos comerços de la ciutat han decidit apagar totalment els seus llums per unir-se a la protesta. No ho ha fet cap dels de la Plaça de la Font, que han rebut l’esbroncada d’algun dels representants de les entitats convocants durant el seu discurs, que també ha tocat la cresta als veïns que estaven a les terrasses dels bars consumint i no s’han sumat a la manifestació.

Recordem que l’Ajuntament tarragoní va decidir pujar un 7’4% l’IBI de cara a l’any vinent. A més, també apujarà un 12% la taxa d’escombraries, un 33% l’ICIO – vinculat a les construccions i obres – i d’un 20% de la taxa de terrasses, fet que ha fet esclatar al sector de la restauració.

PUBLICITAT