Un estudi de centres tarragonins crea una plataforma de suport a les UCI

Un estudi de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha permès posar en marxa una plataforma que recollirà les metodologies que hospitals de tot Espanya posen a la pràctica per avaluar la qualitat de l’atenció assistencial i la seguretat dels pacients de les UCI.

PUBLICITAT

L’ingrés d’una persona a una UCI genera centenars de dades clíniques, com ara les introduïdes al seu historial o les registrades pels diferents dispositius mèdics als quals està connectada. La correcta gestió d’aquesta informació és determinant perquè el personal sanitari pugui avaluar si l’atenció a aquest tipus de pacients crítics és de qualitat, a més de facilitar la tasca a l’hora de prendre decisions mèdiques de forma efectiva.

Per això, aquesta plataforma, batejada amb el nom de PEVAMIS, recollirà les metodologies que hospitals de tot Espanya utilitzen per gestionar aquests indicadors i en consensuarà un model estàndard i automatitzat. Ha estat transferida per a la seva explotació a nivell nacional i que tots els hospitals del país puguin utilitzar-la.

PUBLICITAT