Un reclús de la presó de Mas d’Enric agredeix tres funcionaris amb un objecte de ferro

Un reclús del centre penitenciari de Mas d’Enric ha agredit aquest dimecres tres funcionaris amb una barra de ferro. El pres es trobava al Departament d’Ingressos de la presó, on els diversos professionals l’avaluaven per tal d’ubicar-lo en el mòdul corresponent. Al voltant de les 16.50h, l’home va agafar un objecte de ferro del pati i va colpejar a un treballador al genoll i a un altre al dit. També va colpejar al cap d’un altre empleat, que ha necessitat punts de sutura. Arran d’aquesta agressió, ara mateix, el pres es trobava en aïllament. El CSIF ha denunciat aquesta agressió que ha titllat de “salvatge” i ha considerat que “es podria haver evitat”.

PUBLICITAT

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que es tracta d’un “incident gravíssim”, el qual “va estar a punt de causar conseqüències encara pitjors, evitades només per la fortuna”. Segons el sindicat, aquesta agressió “es podria haver evitat”, ja que l’objecte metàl·lic utilitzat per l’intern l’havien identificat com a perillós pels treballadors del Departament d’Ingressos fa més d’un any. “Era un objecte a la vista, que va ser arrencat d’una paret, deixant un forat. Es preveia que això podia succeir, que podia arribar a ser utilitzat per agredir alguna persona”, afegeixen en un comunicat.

El jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona va decretar aquest dimecres presó provisional, comunicada i sense fiança per aquest home, que el van detenir per agredir un vianant amb una arma blanca durant el cap de setmana passat a Tarragona. Cinc dies abans, també havia provocat aldarulls amb un bat de beisbol. Està investigat pels delictes de lesions i robatori amb violència.

Des del sindicat, assenyalen que el reclús és un individu conegut pel seu “comportament violent i agressiu” als carrers de la capital tarragonina. “Té més de mitja dotzena d’antecedents policials i, recentment, va protagonitzar dos altercats que van produir el pànic a la ciutat: va agredir amb una arma blanca un vianant, tallant-li la cara i, el mateix dia, va robar a una jove menor d’edat, amenaçant-la amb el mateix ganivet”, detallen.

El CSIF també recorda que aquest dijous es compleixen tres mesos de l’assassinat de la cuinera de la presó de Mas d’Enric i que “avui dia, cap alt càrrec del Departament de Justícia ha assumit les responsabilitats d’aquest incident tan tràgic”. Des del sindicat asseguren que no reclamen millors condicions salarials, sinó que exigeixen que l’Administració garanteixi la seva integritat física i mental. Per això, diuen, continuaran denunciant la manca de mesures i accions concretes per protegir els funcionaris de presons.

PUBLICITAT