Una trentena de tractors exigeixen una millor gestió de l’aigua tallant la Imperial Tarraco

Des de poc abans de les 10h del matí una trentena de tractors tallen la plaça Imperial Tàrraco, just davant d’on es troba la Subdelegació del Govern a la ciutat. Han arribat des del Baix Camp, el Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, així com des d’altres municipis del Tarragonès.

PUBLICITAT

Es tracta d’una acció convocada pel sindicat agrari ASAJA i Revolta Pagesa, que a tres dies de les eleccions del 12M, exigeixen als partits polítics el compromís per establir un pla hidrològic “digne” i garantir una millor gestió de l’aigua per la pagesia de tot el territori. De fet, tenen el compromís de diversos partits per signar un manifest amb aquestes reivindicacions, segons ha explicat el portaveu de Revolta Pagesa, Ramon Rojo. Junts i la CUP ja l’haurien signat. PSC i Comuns han mostrat el seu desacord en algun dels punts i no s’hi adheriran, mentre que PP i Ciutadans no haurien donat resposta a l’oferiment. ERC, tot i haver mostrat el seu compromís, finalment ha decidit adherir-se al manifest d’Unió de Pagesos.

Eduard Escolà, també portaveu de Revolta Pagesa, afirma que no pararan si no obtenen aquests compromisos.

Tenen la intenció de mantenir el tall fins al vespre, fins a les 19h. Han muntat carpes, amb cadires, han portat menjar per passar el dia i no ha faltat la música. Aquesta mobilització té un impacte significatiu en la circulació habitual al centre de Tarragona. La Guàrdia Urbana ja havia previst un dispositiu especial, tallant gairebé tots els carrers que donen accés a la Imperial Tarraco, excepte la Via Roma. Així, hi ha circulació en tot el perfil que toca l’estació d’autobusos, a través d’un carril exterior habilitat per la Guàrdia Urbana.

PUBLICITAT