Unanimitat al ple perquè la Processó del Sant Enterrament sigui considerada festa patrimonial d’interès nacional

El plenari d’aquest divendres a l’Ajuntament de Tarragona ha donat llum verda a la moció de Junts perquè la processó del Sant Enterrament recuperi la consideració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional. S’ha aprovat per unanimitat.

PUBLICITAT

D’altra banda, s’ha donat també llum verda a la moció presentada per ERC per millorar l’ús dissuasiu i accessible de l’ampliació de l’aparcament de Torroja. Així, s’apostarà per regular aquest pàrquing com a zona taronja, passant a tenir un cost força més reduït. Concretament, serà de màxim un euro al dia, sumant rebaixes pels veïns de la Part Alta. La formació considera que aquest canvia “beneficiarà el veïnat, les entitats i els visitants de la Part Alta.” S’ha aprovat per 11 vots a favor d’ERC, PP i VOX, malgrat que el PSC s’hi hagi mostrat en contra.

El plenari ha tombat la moció presentada pel grup municipal del PP per a la creació d’una oficina municipal de lluita contra “l’okupació”. Ha sumat 20 vots en contra, per tan sols sis favorables. Finalment, també s’ha aprovat la creació d’una xarxa de llibreries a l’aire lliure a Tarragona, en una moció presentada per En Comú Podem. També han rebut el suport suficient la moció presentada per Junts per la restauració de l’edifici modernista Mas Mallol, així com la presentada per ERC per a donar suport al traspàs integral de rodalies a la Generalitat.

PUBLICITAT