Unes 300 persones homenatgen la Constitució a Tarragona

Unes 300 persones s’han concentrat aquest dimecres a Tarragona per homenatjar la Constitució espanyola coincidint amb el seu 45è aniversari. L’acte estava convocat per una desena d’entitats i ha comptat amb la presència de representants del PP, Vox i Ciutadans, que s’han unit sota el lema ‘Ni amnistia, ni autodeterminació’. En la manifestació s’ha llegit un discurs escrit per Aleix Vidal-Quadras, que no hi ha pogut assistir perquè s’està recuperant de l’atac que va rebre fa uns dies a Madrid, i s’ha reconegut la tasca “cívica” de diferents associacions per la seva defensa de l’Estat. En els diferents parlaments s’ha carregat contra Pedro Sánchez, a qui han acusat de “traïdor”, i contra els independentistes per voler “trencar Espanya”.

Foto: ACN
PUBLICITAT

A l’acte hi han assistit el president del PPC, Alejandro Fernández, la diputada Lorena Roldán, a més de càrrecs dels populars a nivell tarragoní com Mario García, Rafael Luna o la regidora tarragonina Elisa Vedrina. Des de Vox hi ha participat el seu secretari general, Ignacio Garriga, així com diputats tarragonins i regidors de diferents municipis, mentre que des de Ciutadans la cara més coneguda ha estat la del diputat Matías Alonso.

La concentració s’ha fet a la plaça de la Constitució del Barri de Bonavista en un ambient festiu, si bé el to dels discursos ha estat principalment reivindicatiu. L’acte l’ha presentat Salvador Caamaño, membre de Convivencia Cívica Catalana, que ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de tenir “cada vegada aires més autoritaris”. “No hi ha oposició, hi ha resistència” a la figura del president estatal, ha dit Caamaño, un concepte que ha repetit en més ocasions.

L’escriptor José Javier Esparza ha estat l’encarregat de llegir el discurs escrit per Vidal-Quadras, de qui ha dit es troba “perfectament” tot i el tret que va rebre a la cara i que, segons Esparza, “li va entrar per una galta i li va sortir per l’altra” sense causar-li ferides de gravetat. En el text, Vidal-Quadras ha expressat que Espanya és “una nació partida en dos” i ha assenyalat que el context actual a l’Estat és “desolador” per diferents factors com el deute, la inseguretat jurídica que allunya inversions, la pèrdua de reputació internacional o el clima general d’inestabilitat política.

PUBLICITAT