La First Lego League acosta la ciència i la tecnologia als més joves

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit aquest dissabte uns 350 joves d’entre 6 i 16 anys amb la ciència, la tecnologia i la diversió com a protagonistes. Ha estat en el marc de la ‘First Lego League’ (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), que ha arribat enguany a la 12a edició al territori, amb “l’energia” com temàtica, i que ha comptat amb la participació de 22 centres educatius i entitats d’arreu de la província.

PUBLICITAT

Es tracta d’un programa organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV amb l’objectiu de promoure i fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia dels joves mitjançant una competició que impulsa l’aprenentatge d’habilitats i competències en aquests àmbits (“STEAM”), buscant que, en el futur, el jovent les apliqui a la millora de les condicions de vida de les persones.

Els alumnes treballen al llarg del curs sobre un projecte científic en el qual han de detectar un problema i resoldre’l amb el mètode científic. José Luis Ramírez, professor titular de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i codirector de la First Lego League, explica com ‘enganxen’ a aquests joves perquè hi participin.

Al llarg del matí els representants dels centres han presentat els seus projectes i els han enfrontat a altres alumnes. Malgrat que des de l’organització es recalca que prima la idea de fomentar l’aprenentatge i la convivència més enllà de competir, els guanyadors optaran a participar en la competició d’àmbit nacional.

PUBLICITAT