Usuaris dels trens de mitjana distància volen fer-se escoltar a Tarragona

Usuaris dels trens de mitjana distància es concentraran aquest migdia de diumenge, a les 12h, a l’estació de trens de Tarragona per fer-se escoltar i reivindicar un servei ferroviari “decent”. Convocats per una nova plataforma ciutadana que du per nom “Dignitat a les Vies”, exigeixen que es posi fi als constants problemes que pateixen els usuaris d’aquests trens i que afecten de manera directa al seu dia a dia, en l’àmbit personal i laboral.

PUBLICITAT

Des de la plataforma demanen deixar de “ser maltractats”, especialment a les diferents línies de Regionals que enllacen el Camp de Tarragona i Barcelona, algunes que arriben fins a molts altres punts de la geografia catalana. S’hi inclouen les línies R14, R15, R16, R17 i l’R2 Sud. Destaquen la repetida impuntualitat dels trens “pràcticament cada dia”, interrupcions del servei, vagons insuficients i plens a vessar, desinformació… Tot plegat fa que aquest diumenge es concentrin per llegir un manifest amb el qual reclamaran millors horaris, més freqüències i una millora de les infraestructures.

“Dignitat a les Vies” és un col·lectiu que, actualment, el formen una quarantena de persones que compten amb un grup de WhatsApp a través del qual van compartint els problemes que es van trobant als trens que agafen en el seu dia a dia. Deixen clar que l’impacte d’aquests a les vides dels usuaris és molt gran, són moltes hores “extra” que es passen al tren i que, en alguns casos, generen molts problemes en els contextos laborals o estudiantils.

La plataforma és de recent creació, però estan aconseguint ser escoltats. A poc més d’un mes per les eleccions del 12M ja s’han reunit amb els representants de Junts per Catalunya i En Comú Podem, i tenen la intenció de fer-ho pròximament amb altres formacions. A més, asseguren que també volen i tenen previst poder asseure’s amb la Subdelegació del Govern, el Departament de Territori i l’Ajuntament de Tarragona, amb qui ja han establert contacte.

PUBLICITAT