2021, l’any que haurà d’afrontar l’herència del 2020

Queden pocs dies perquè acabi aquest 2020. Un any que començava amb molts reptes per endavant de la ciutat de Tarragona, però que la pandèmia ha fet canviar. Amb el pressupost del 2021 apunt d’aprovar-se el principal objectiu d’aquest nou any és parar el fort cop social derivat de la COVID-19. Les conseqüències econòmiques de tot plegat han fet que els serveis socials hagin patit un augment significatiu de les demandes, especialment de les persones estrangeres, així com va explicar Neus Gimeno, responsable de l’Oficina de planificació i gestió de l’IMSS.

PUBLICITAT

Cal destacar que les entitats del tercer sector també han notat un increment important de demanda, i la coordinació amb l’Ajuntament és imprescindible.

El patrimoni segueix sent un altre dels reptes pendents. Tot i que s’han fet passes i han començat, com ja van anunciar, els treballs de manteniment de la Muralla, a l’Amfiteatre encara no es pot accedir a les grades, i no es podrà fins mínim d’aquí a dos anys, així com va explicar el Conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, tot i això preveu que les obres de l’arena acabin a l’estiu.

La coordinació entre la Generalitat i Ajuntament envers aquest tema torna a ser clau, i així ho reclamen des de diferents sectors de la ciutat. De fet el Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona segueix en obres, i la pandèmia no les ha retardat, segueixen a bon ritme, per tant al març del 2021 haurien d’acabar. 

En aquest sentit sí que s’ha vist afectat el projecte del Banc d’Espanya, tot i que les obres han de començar aquest 2021, i també el Centre Penitenciari Obert que no finalitzarà fins al 2022.

La salut s’ha demostrat aquest any que és imprescindible i a Tarragona hi ha pendent el nou hospital Joan XXIII. A l’abril d’aquest 2020 s’havia de presentar el projecte, cosa que no es va poder fer, però ara està prevista la licitació. Si res no canvia, les obres haurien de començar també el 2021.

Amb tot plegat no s’ha d’oblidar que l’Ajuntament té el gran repte d’elaborar un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i no es descarta tirar enrere la Budellera. Aquest segurament, també serà el repte més complicat del consistori.

PUBLICITAT