Ballesteros: “No vull que ningú pensi que m’amago de res”

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha tornat a defensar que ell sempre va signar tots els contractes d’INIPRO dins el marc legal. L’alcalde de la ciutat ha assegurat que mai va voler dur a terme un enriquiment injust, tot i que ha reconegut que va haver-hi irregularitats de procediment que en el seu moment es van solucionar. Així ha començat explicant la seva situació processal i política.

PUBLICITAT

Davant tot plegat Unió i ICV-EUiA, han defensat que aquest ple no s’hauria d’haver convocat. El Conseller d’Unió Josep Maria Prats, ha assegurat que “sempre ha cregut en l’honorabilitat de l’alcalde”.

En el mateix sentit Arga Sentís, Consellera d’ICV-EUiA, ha etzibat que el plenari no es pot convertir en el “Sálvame” fent referència al programa de Tele5.

Davant això l’alcalde de la ciutat ha volgut deixar molt clar que havia volgut convocar el ple “perquè ningú pensi que s’amaga de res i que no dona la cara”.

Demanen la dimissió de l’alcalde

La CUP ha volgut aclarir que ells, tot i ser acusació particular en el cas, no havien demanat aquest ple. Tot i això, Laia Estrada, Consellera de la CUP, ha dit que l‘alcalde no estava esclarint res i ha tornat a demanar la seva dimissió.

Dídac Nadal, Conseller del PDeCAT, ha dit a Ballesteros que ja ningú el creu i ha volgut remarcar que “és escandalós el què ha passat”. 

Retrets per a tothom

El foc creuat entre oposició i Govern no ha parat en tota l’hora que ha durat el plenari. José Luis Martín, Conseller del PP i segon tinent d’alcalde, també ha coincidit que veia innecessari convocar el ple monogràfic sobre el Cas Inipro, però ha retret a la Consellera Laia Estrada que sigui l’única consellera condemnada amb sentència ferma i doni lliçons.

En aquest moment Jordi Martí, l’altre Conseller de la CUP, ha saltat i ha interromput dient que era una de les poques que no havia robat, cosa que després ha hagut de rectificar.

Martín ha demanat que es respecti la presumpció d’innocència de tots els investigats i ha retret que “el partit de Pau Ricomà, formava part del Govern quan es van signar els contractes d’Inipro”.

D’altra banda Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans el grup que havia reclamat el ple, ha entregat a l’alcalde tot un seguit de preguntes que després ha fet oralment. Viñuales ha defensat que el ple era necessari perquè ell no té accés a la causa i és l’única manera de tenir informació. L’alcalde n’ha respost algunes i ha assegurat que la resta les respondrà per escrit.

La intervenció de Viñuales ha creat polèmica entre els diferents grups que l’han acusat de “voler-se publicitar com a advocat”.

 

PUBLICITAT