Sergi Boada: “És una imprudència que se celebrin aquestes eleccions”

Sergi Boada, president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), ha participat aquest divendres a Carrer Major, on ha explicat que “malgrat sembli que les dades millorin, anticipem que tornaran a pujar”, esmentant també les noves soques del virus “que són més transmissibles i faran que les dades tornin a ser complicades”.

PUBLICITAT

Boada parla de “frustració continua” del sector sanitari davant la situació i els esforços de fa temps, en la línia del que ahir al programa manifestaven des del Col·legi d’Infermers.

Tot i reconèixer un “sistema robust”, reclama “una actualització dels recursos” i ha valorat d’insuficients les mesures i restriccions als nadals. A més, el president considera que la ciutadania no acaba de visualitzar la magnitud i les conseqüències d’aquesta pandèmia.En aquest sentit fa una crida a “no baixar la guàrdia” i “seguir actuant amb prudència” donat que “no veiem encara el final del túnel”.

Boada ha mostrar preocupació davant les noves soques i tampoc descarta un canvi de protocols segons com aquesta evolucioni i el que provoqui. A més s’ha referit al canvi d’hàbits i mesures “que han arribat per quedar-se” com l’ús de mascareta, tot i l’arribada de les vacunes.

“Hi ha personal de 1a línia que no han rebut encara la primera vacuna”

Pel que fa al problema d’abastiment de les vacunes, Boada, confia en que acabin arribant i siguin disponibles per a tota la ciutadania, prioritzant el col·lectiu mèdic en primer terme, lamentant que “tot i les dificultats, es podria haver millorat”, tenint en compte que “hi ha personal de primera línia que no han rebut encara la primera dosi de la vacuna” tot i el nivell d’exposició amb què treballen.

Pel que fa a la celebració de les eleccions, Boada ha indicat que “patim molt, per nosaltres és una imprudència i una irresponsabilitat que se celebrin aquestes eleccions” i considera que “estem donant missatges contradictoris” donat que s’indica que cal confinar-se i respectar les restriccions però en canvi es permet anar a votar i assistir a mítings, d’igual mode que recriminaven ahir al programa des del col·legi d’infermers.

A més, Boada alerta de “pèrdua de confidencialitat de la gent que està confinada o són positius” i també el cas de persones que han de participar a meses electorals i que estan acudint a la sanitat primària per rebre justificants per no anar-hi per por.

PUBLICITAT