CARNAVAL 2017: ‘Aquí hi ha marro!’ reivindica un reconeixement a l’esforç de les comparses

PUBLICITAT

La Comparsa ‘Aquí hi ha marro!’ es mostra dolguda per la falta de reconeixement a la tasca de les comparses que, sense ajuda econòmica municipal, han sabut engrandir el carnaval tarragoní.

Aquesta setmana Ràdio Ciutat de Tarragona i El Mirador TGN parlen amb la Sonia Gasull i l’Alícia Navarro de la Comparsa’ Aquí hi ha marro!’, expressió sorgida l’any 1990 per descriure la situació de conflicte laboral de l’antic Hospital de la Creu Roja. Seguidament, ara fa 27 anys, alguns dels treballadors van pensar sortir al Carnaval durant els primers anys de forma molt casolana i lliure fins que a poc a poc va anar formalitzant-se amb una mateixa disfressa i coreografia per als seus integrants, 45 en l’actualitat.

L’Alícia i la Sonia destaquen l’esperit familiar d’aquesta comparsa que no sorgeix ni és cap escola de ball, acadèmia ni associació, i com en tota la seva trajectòria ha creat tendència fins i tot introduint la ploma amb què ha anat esdevenint l’espectacularitat actual. La falta de recursos fa que no tinguin local i s’hagin d’organitzar en un espai cedit per una altra entitat. En aquest sentit reivindiquen un reconeixement a la gran tasca de les comparses per donar el gran nivell que actualment té el carnaval tarragoní davant la poca ajuda econòmica per part de l’Ajuntament, tal com coincideixen la gran majoria. Consideren que “tota entitat que aporta i fa una activitat per a la ciutadania rep una subvenció” i que no és així amb les de carnaval, les comparses, que també ho mereixen. Per aquest motiu ens dol i ens indigna, ens sentim una mica menysprerats “admeten. Segons expliquen, “sovint hi ha comparses que es gasten bastant més que el consistori” independentment que els participants ho facin de forma desinteressada. A la vegada valoren que amb aquesta situació les comparses han sabut ensortir-se i engrandir la festivitat.

Amb una temàtica sobre la Victòria Cristiana al passat carnaval, i destacant “una gran feina artesanal”, Aquí hi ha marro va quedar 4a al Concurs de Comparses i 7a a la Disfressa d’Or, resultats amb què es mostren satisfets. “Passar-ho bé i quedar en una posició digna novament” són els objectius i nous propòsits per a la propera edició.

*També podeu veure l’entrevista en vídeo a l’estudi, amb ‘El Mirador TGN‘ clicant en -aquest enllaç-

PUBLICITAT