CARNAVAL 2017: La Ballaruga apunta que cal millorar les infraestructures de la Rua

dsc_0003

PUBLICITAT

La cobertura del Carnaval 2016 ens porta aquesta setmana a conèixer la comparsa ‘La Ballaruga’ que considera que la visibilitat, il·luminació i el so durant la Rua són punts a millorar, així com major suport econòmic.

Amb 26 anys de trajectòria carnavalera, la Ballaruga forma part de l’Associació Progressista de Torreforta, ha guanyat i representat un cop al Rei Carnestoltes i fins a cinc cops una segona posició i regnant de Concubina. Amb disfressa de tailandesos, la comparsa va obtenir a l’últim carnaval una 6a posició al concurs de comparses i 8ens a la Disfressa d’Or. En aquest sentit, Úrsula Marín, com a representant, admet satisfacció i ànim de seguir millorant cada any a partir de les puntuacions obtingudes, i seguint l’estil propi de la comparsa a base de disfresses a peces i poca costura.

Tanmateix Marín lamenta que no hi hagi suport econòmic per un carnaval “que cada cop creix i millora més”. D’altra banda assenyala que infraestructures com la il·luminació i regular-ne el volum s’haurien de millorar “per fer lluir millor la Rua i que les comparses no s’afectin unes a altres segons si tenen equips més o menys potents”. També instal·lar grades en algun punt del recorregut per garantir que aquelles persones amb dificultats la “puguin gaudir al complet amb major comoditat”.

Marín també ha valorat positivament el nou reglament que aquesta setmana s’ha aprovat per a la Comissió Consultiva i que en aquesta “estaran més representades les comparses”.

Pel que fa a la Disfressa d’Or, Marín admet que “qualsevol comparsa es veu empetitida a la TAP per les grans dimensions de la plaça” i que “cada cop l’espai serà més insuficient com també els accessos a mesura que es vulguin engrandir les estructures de la disfressa participant”. En aquest sentit, “la logística i la tasca que la gent no hi veu darrera és complexe” explica.

Pel que fa a objectius, Marin apunta que “el principal és gaudir”. Tot i així, ha fet una crida a la participació dels joves ja que “cal implicar-se més en tots els acte si no tan sols en els assajos i sortir-se a lluir a la Rua”. I es que tal com assenyala “quants més hi col·laborem, tot més senzill”.

*També pots veure la entrevista en VÍDEO  amb ‘El Mirador TGN’ clicant en -aquest enllaç-

PUBLICITAT