CARNAVAL 2017 | La Unió celebra 25 anys de comparsa sorgida entre el veïnat

dsc_0362

PUBLICITAT

L’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau està d’aniversari amb 25 anys des que el veïnat va impulsar la seva comparsa, originalment amb objectiu reivindicatiu, i que actualment ha evolucionat.
Aquesta setmana ‘Ràdio Ciutat de Tarragona’ i ‘El Mirador TGN’ parlen amb Manu Barea de la Comparsa La Unió, un col·lectiu sorgit de l’associació veïnal de Sant Pere i Sant Pau que va crear la seva comparsa fa 25 anys amb l’objectiu de disfressar-se i fer sàtira de reclams del barri de forma reivindicativa i que amb els anys ha anat perdent aquesta intencionalitat derivant la seva temàtica a altres motius. En aquest sentit per exemple l’any passat la disfressa anava dedicada al centenari de la mort de Shakespeare.

Tot i donar algunes pistes, La Unió és de les comparses que per ara prefereix reservar quin serà el motiu del proper carnaval. Així encara, serà de les primeres disfresses que sortiran a la llum pública, donat que el dia de la Rua de Lluïment a la ciutat, aquesta comparsa desfila a la Rua del barri durant el matí. “La nostra comparsa forma part de l’associació de veïns del nostre barri i el veïnat mereix ser el primer en veure-la” comenta Barea. Tot i que l’any passat no van participar en la Disfressa d’Or, enguany hi tornaran a formar part a més del concurs de comparses on a l’edició anterior van obtenir la 8a posició de les puntuacions.

Formada per un centenar de persones, del barri i de fora, la comparsa es marca com a objectiu “passar-ho bé i agradar al públic, cosa que no és fàcil”. Barea apunta que “l’ambient és molt familiar” i que “hi ha molta unió, passem moltes hores junts”. D’altra banda considera que el carnaval tarragoní ha anat evolucionant positivament tot i que encara ho pot fer més, ja que sempre hi ha aspectes a millorar.

*Pots compartir, comentar i reaccionar a l’entrevista a  Facebook i a Twitter. També la pots veure  en vídeo amb ‘El Mirador TGN’ clicant en -aquest enllaç-

PUBLICITAT