#CarnavalRCTGN | ‘Parida parodia’, el repte d’una desena d’entitats tarragonines al Carnaval 2018 de RCTGN

Un any més Ràdio Ciutat de Tarragona aposta pel Carnaval tarragoní i les comparses. En aquesta edició de la cobertura carnavalera, seguirem oferint entrevistes promocionals a una desena de comparses, amb prioritat segons la passada classificació, els divendres al programa ‘Plaça Corsini’, dedicat a la cultura, societat i oci de la ciutat i els seus protagonistes,  i a més, com a novetat, hem ideat un acte esbojarrat anomenat ‘Parida parodia’.

PUBLICITAT

Dinàmica del repte

Les comparses visitants en seran còmplices, per engrescar a col·lectius, agrupaments i entitats tarragonines no carnavaleres a participar-hi. Cadascuna d’elles nominarà a una entitat a mode de repte. Aquest consistirà en un concurs d’actuacions conjunt l’últim dia del Carnaval 2018, dimarts 13 de febrer a la tarda, de caire divertit interpretant un tema, cantant/grup però hauran de canviar la lletra donant lloc a una parodia fent sàtira en clau tarragonina i entorn a l’actualitat.

La comparsa que nomina serà la seva padrina, podrà animar-los, defensar-los, promocionar-los i donar-los suport si escau, per exemple en el terreny del maquillatge o la caracterització, etc. segons estableixin. L’entitat nominada haurà o no d’acceptar el repte, i escollir entre 3 i 8 dels seus membres, els que considerin que millor podran defensar-ho i representar-ho.

Representar-ho significa disfressar-se/caracteritzar-se de la millor forma possible del cantant/grup imitant la seva veu, gestualitat, ball, etc. Per reomplir l’actuació es poden incorporar ballarins o components que simulin tocar els instruments de l’actuació, així com personatges que representin la història que es canta, etc. També es poden incorporar elements d’escenografia/atrezzo rudimentaris que complementin i facin divertida la posada en escena.

El tema/grup/cantant a interpretar i versionar sortirà de l’elecció que la comparsa padrina farà a l’altzar entre els sobres oferits durant la seva entrevista.

Votacions i reconeixement

Les actuacions es realitzaran en directe com acte inclòs al Carnaval i l’elecció de la millor d’elles s’establirà entre un jurat (puntuaran de l’1 al 10 cada actuació) i les votacions dels oients (5 punts a la més votada). RCTGN otorgarà la corresponent distinció a l’entitat guanyadora i a la comparsa padrina.

Es valorarà una posada en escena rodona on físicament es reconegui similitud al cantant/grup a imitar, i si també és en veu molt millor, així com també tot allò que ajudi a fer-ho divertit com incloure altres components a l’escenari ja sigui en ball o en representació de la història (Exemple si es parla d’algun polític o personatge públic que aquest sigui representat) i altres elements creats de forma rudimentaria i justificats per a l’actuació (exemple en cartró) però que no suposin una posada en marxa o preparació major a 5 minuts entre una actuació i altra, a l’escenari, ni gran despesa als participants.

La disbauxa, originalitat, esforç, les ganes, i els canvis de sexe/rol en la interpretació també sumen punts, així com, i molt important, una divertida i encertada lletra amb sàtires tarragonines i d’actualitat. L’objectiu clau és divertir-se i fer divertir, així com engrescar-se de forma conjunta en el carnaval tarragoní.

Punts extra

Abans del repte ja es poden anar acumulant punts! Tots els nominats tenen oportunitat d’arribar al concurs amb el mateix nombre de punts segons implicació.

-5 punts extra a aquelles entitats nominades que facin un vídeo de resposta indicant si accepten o no el repte i indicant com ho encaren, etc. i el pengin a la seva xarxa social amb etiquetes #CorsiniTGN i #CarnavalRCTGN i citant a Ràdio Ciutat de Tarragona

-5 punts extra a aquelles entitats nominades que facin un vídeo divertit mostrant com assagen o es preparen quan s’aropi la data i el pengin a la seva xarxa social amb etiquetes #CorsiniTGN i #CarnavalRCTGN i citant a Ràdio Ciutat de Tarragona

*La proposta es realitza a una desena de comparses, per qüestió de planificació de temps en calendari, i seguint com a criteri la llista de classificacions de la passada edició. Amb prioritat per les primeres 10 classificades sense comptar les dues primeres posicions, rei i reïna d’enguany (a qui es realitza entrevista especial extra com a tal) es seguirà la resta de llista fins obtenir les 10 comparses participants segons acceptació de la proposta. Les bases poden variar lleugerament segons organització.

*CONSULTA EL LLISTAT DE NOMINATS

PUBLICITAT