Ciutadans de quatre potes

La Protectora d’Animals de Tarragona està desbordada. Així ho afirmen membres de la Junta de la Protectora, que expliquen que dels 80 gossos, que hauria de ser el seu màxim, en tenen 150, gairebé el doble. A més s’han de comptar els 200 gats que també estan a les instal·lacions, més els de cases d’acollida. 

PUBLICITAT

El principal problema apunten que és l’abandonament dels animals. Núria Güell, integrant de la Junta la Protectora d’Animals, ha explicat que hi ha poca conscienciació “sobre l’esterilització”. 

En aquest sentit Josep López, membre de la Junta de la Protectora d’Animals de Tarragona, assegura que cada cop hi ha “més cases de lloguer que no accepten mascotes”, i això també és un motiu d’abandonament. 

Si parlem de gats, en tenen uns 200 aproximadament, a aquests s’hi han de sumar els que estan en cases d’acollida. Compten entre vuit i deu cases d’acollida, però en tenen dues de molt importants, així com ha comentat Güell. 

A tot això s’ha d’afegir que la Protectora d’Animals de Tarragona ha quedat antiquada. Aquesta Protectora és del 2003, quan la normativa i aquests espais eren molt diferents. Per això consideren necessària una reforma que s’ha de portar a terme durant aquests anys, però que a hores d’ara estan en converses amb l’Ajuntament de com pot ser. Des de la Protectora d’Animals pensen que s’hauria de fer un espai més obert, amb menys gàbies. 

Des de l’Ajuntament de Tarragona la nova regidoria de Benestar Animal, assegura que fa dies que fan visites a les instal·lacions per mirar que s’ha de millorar. En aquest sentit la Consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar, reconeix que “en els últims anys s’han fet poques inversions i ara es vol revertir la situació”. 

La Consellera explica que el primer pas serà estudiar l’equipament que volen pel futur, però accepta que la intenció també és apostar per un espai més obert.

En aquest sentit Aguilar sap que “és un treball que els portarà temps” i que no és “d’un dia per un altre”, perquè s’ha d’anar “pas a pas”. 

Pel que fa a l’abandonament d’animals la Consellera reconeix que és “un gran problema”.

Així doncs des de l’Ajuntament no descarten fer una revisió de la normativa i endurir les sancions sobre l’abandonament dels animals. 

Amb tot, la Consellera, creu que no pot posar dates exactes, perquè “tardarà temps i no és un tema de quatre anys, sinó de més enllà”. Però vol demostrar que l’aposta pels animals és una de les seves prioritats en aquest mandat.

PUBLICITAT