CLASSIC’S TARRAGONA – P.02: Itinerari religiós

PUBLICITAT

El programa Classic’s Tarragona ens realitza un viatge per diferents peces religioses de diferents èpoques i diferents compositors des de Palestrina fins Verdi.

Comencem amb un nou fragment de La passió segons Sant Mateu de Bach: Erbarme dich, meine Gott interpretat per la cantant Delphine Galou.

I seguint amb un ordre cronològic, ens traslladem cap a Mozart amb el seu famós Ave Verum Corpus, un himne eucarístic originari del s. XIV, que va escriure per la festivitat del Corpus Cristi i que va acabar el 18 de juny de 1791, l’any de la seva mort. El va dedicar a Anton Stoll, director de cor de la parròquia de Baden.

En l’anterior programa, vam poder escoltar una altra de les famoses obres de Mozart: el rèquiem. El rèquiem és una obra destinada pels funerals i que van escriure diferents compositors a part de Mozart com Brahms, Verdi, etc.

Brahms va fer la seva pròpia versió entre una cantata i oratori aproximant-se a la misericòrdia, la compassió i l’optimisme amb textos bíblics que no parlen ni del judici final ni de la vida eterna…allunyant-se completament de la tradició catòlica. Sota el títol de Rèquiem Alemany, queda clar que Brahms no el va escriure amb propòsit litúrgic.

Després de l’èxit amb l’òpera Aida (1871), Verdi es va retirar de l’òpera fins Otello (1887). Tot i així, no va deixar d’escriure i va ser llavors quan va compondre el Rèquiem que va dedicar a l’escriptor italià Alessandro Manzoni. Es va estrenar el 22 de maig de 1874 a Milan en motiu del primer aniversari de la mort d’aquest escriptor.

Molts compositors van escriure alguna obra religiosa al llarg de la seva vida, com el cas de Vivaldi. Vivaldi amb un total de 700 obres, es reconegut per Les quatre estacions i pel Gloria.

Finalitza el programa amb la BSO El Señor de los anillos i una petita sorpresa…la composició de l’actor Anthony Hopkins

PUBLICITAT