CLASSIC’S TARRAGONA – P.06: ‘El Concert’

PUBLICITAT

El programa d’aquesta setmana es centra en el concert solista i l’entrevista a la pianista Alba Ventura.

Alba Ventura és una pianista catalana amb una gran trajectòria musical. Ha tocat a Amsterdam, Londres, Viena, Moscú…i  ha col·laborat amb orquestres internacionals com l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria.

Ha estudiat amb la professora Irina Zaritskaya a la Purcell School del Regne Unit i posteriorment, al Royal College Of Music. Ha fet classes amb grans pianistes  com Alicia de Larrocha i Maria Joao Pires.

Després de l’entrevista i explicar-nos el concert que ens realitzarà el proper dissabte 20 al Teatre Tarragona, seguim el programa parlant del concert solista.
El concert solista és una peça per a un instrument o més d’un amb acompanyament orquestral. Aquesta peça consta de diferents moviments alternant diferents tempos entre ràpid i lent. Aquest tipus de peça existeix des del Barroc, tot i que va anar evolucionant en les diferents èpoques.

Durant el programa, escoltareu diferents concerts que han marcat la història de la música i que són els més interpretats en els auditoris: el concert de piano de Tchaikovsky, el doble concert per a violí de Bach, el concert per a trompeta de Telemann, etc.

Sense dubte unes grans obres de grans músics que resulten força complexes a nivell interpretatiu.

PUBLICITAT