CLASSIC’S TARRAGONA – P.102: El prodigi de Kissin

Evgeny Kissin és un pianista prodigi que amb només dos anys ja començava a improvisar amb un piano. Quan va començar a estudiar música a Moscou ja destacava respecte als altres. Amb només 10 anys va fer el seu primer debut amb orquestra interpretant el Concert KV 466 de Mozart.

PUBLICITAT

Amb 14 anys va demostrar el seu gran talent pel piano interpretant els dos concerts de Chopin en un mateix concert amb l’Orquestra Filharmònica de Moscou sota la direcció de Dimitri Kitaienko.

A partir del 1987, va començar a ser reconegut per Europa. Al 1988 va interpretar el Concert núm. 1 amb la Filharmònica de Berlín amb la direcció del gran Karajan. Més tard, va realitzar gires per tota Europa i Estats Units acompanyat ni més ni menys que per l’Orquestra Filharmònica de Nova York amb el director Zubin Mehta.

Kissin ha tocat per molts països entre Europa, Amèrica i Àsia considerant-lo com el preferit de molts directors de gran talla com Claudio Abbado, Ashkenazi, Barenboim, Karajan, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, entre d’altres.

Per a que veieu la gran capacitat i el gran talent d’aquestes mans, el seu primer disc va ser enregistrat per Deutsche Grammophon, la millor discogràfica de la música clàssica i interpretant aquest 1r concert de Tchaikovsky.

PUBLICITAT