CLASSIC’S TARRAGONA – P.113: Els clàssics de Nadal

El programa d’aquesta setmana ens condueix a grans obres de grans compositors de la música clàssica pel Nadal.

PUBLICITAT

Hark! The Herald Angels Sing és una Nadala que va aparèixer per primera vegada al 1739 en una col·lecció de poemes de Charles Wesley. Al 1840, Mendelssohn va compondre una cantata per commemorar la invenció de l’imprempta de Johannes Gutenberg amb aquest poema adaptat.

Joy to the World és una altra popular Nadala amb text de Isaac Watts basat en el psalm 98 i el Génesis.  Ha estat una de les nadales més publicades a Amèrica del Nord. La música és atribuïda a Händel, amb arranjament de Lowell Mason que el va publicar al Modern Psalmist al 1839. No existeix més informació, només algunes notes I frases que apareixen entre les composicions de Händel.

El següent oratori de Bach es va escriure per Nadal del 1734 i incorpora música d’altres composicions. El text és desconegut, tot i que es suposa que són re-elaboracions de treballs anteriors de Henrici. L’obra forma part de tres oratoris escrits a finals de la Carrera de Bach entre 1734 I 1735 per festes importants: Oratori de l’Ascensió I l’Oratori de Pasqua. L’oratori de Nadal és l’obra més complexa i extensa entre les tres.

PUBLICITAT