CLASSIC’S TARRAGONA – P.114: Concert Any Nou 2020

Annen Polka (Polka Ana)op. 117 és una polca escrita per Johann Strauss fill al 1852. Strauss li va dedicar el nom a Anna en honor a la celebració del dia de Santa Anna i la va començar a escriure només dos dies abans. Santa Anna és una de les festivitats més importants de Viena.

PUBLICITAT

Tchaikovsky va ser un compositor que tothom coneix per les seves músiques de ballet. El famós Vals de les Flors és un típic del cine i la televisió. En aquestes melodies podem localitzar influències de la música del rococó i finals del s. XVIII.

Les veus de Primavera és un vals de Strauss fill del 1882. Va ser escrit per ser un vals acompanyat per la soprano Bertha Schwars i cor en un concert benèfic.

Els contes dels boscs de Viena és un altre vals del Johann Strauss fill i un dels més famosos del seu repertori del 1868. L’estrena d’aquesta obra va significar un desenvolupalment del vals gràcies a tota la família Strauss.

Johann von Herbeck va demanar a Strauss que escribís un vals pel seu cor. El vals ja no va tenir gaire èxit quan Josef Weyl li va escriure la lletra amb sentiments polítics i sembla ser que a l’orquestra durant l’assaig ja no va agradar.

L’estrena del Danubi Blau amb el director Rudolf Weinburm no va tenir èxit fins que el propi Strauss va dirigir el vals sense les veus del cor a l’Exposició Universal de Paris. Després d’aquest concert, el vals es va tocar en diferents concerts a Covent Garden i setmanes més tard, van imprimirse un milió de còpies de la partitura a tot el món.

PUBLICITAT