CLASSIC’S TARRAGONA – P.19: ‘BSO de Terror’

 

PUBLICITAT

El programa d’aquesta setmana us farà agafar esgarrifances amb les Bandes Sonores de terror i suspens.

 

La primera que escoltem és la de Hannibal de Hans Zimmer. Seguim amb Aliens el regreso. Pel·lícula dirigida per James Cameron al 1986. Va rebre 7 nominacions als premis Academia que inclou el premi a la millor música i 4 nominacions als premis BAFTA del gran compositor James Horner.

 

Los otros: Nominació a la millor música amb Alejandro Amenábar al  2001. Amenábar ha dirigit algunes pel·lícules i ha escrit algunes de les seves bandes sonores.

 

Jaws: 1975 va rebre Oscar a la millor banda sonora, un premi Grammy, un BAFTA i un globo de oro amb el compositor John Williams

 

Predator: Alan Silvestri ha escrit u a gran varietat…Forest Gump, Stuart Little, Náufrago, Depredador, Polar Express

 

La niebla. Basada en Stephen King i música de Mark Isham, compositor de Hombres de honor. 

 

Dawn of the dead coneguda amb el nom de Zombi a Espanya i estrenada al 1978, música de Dario Argento i la banda Goblin.

 

Jerrald King Goldsmith i més conegut com Jerry Goldsmith fou un dels compositors més importants del món cinematogràfic. Compositor de pel·lícules com Star Trek, Instinto Basico, Air force one,…va escriure música al 1996 per la pel·lícula de Stephen Hopkins amb Los demonios de la noche.

 

Maurice Jarre va escriure la BSO de La escalera de Jacob al 1990. Maurice fou un compositor francès amb nominació a Oscar amb Ghost i guanyador del Doctor Zhivago.

PUBLICITAT