CLASSIC’S TARRAGONA – P.24: ‘Mozart, un geni’

EL programa d’aquesta setmana el centrem en un dels grans compositors que han fet història al llarg de la música clàssica: Mozart.

PUBLICITAT

Mozart es considera el més gran compositor del Classicisme. Era un home que vivia molt el present i no pensava en l’economia. Va tenir molta influència dels fills de Bach i, especialment, de Johann Christian.

Mozart va començar a escriure de ben petit…
Durant la major part de la seva vida, estigué al servei de l’arquebisbe de Salzburg. Entre ells sempre havia problemes i discussions fins que la relació es va trencar quan va ser insultat per l’arquebisbe públicament. Quan va presentar la dimissió, el secretari de l’arquebisbe, el va tirar per les escales.

Després de la dimissió, va anar a viure a Viena on podia tocar i compondre amb mes llibertat. Allí es va casar amb la seva dona Constanze Weber. Va ser llavors quan va començar a tenir èxit amb les seves operes a Venècia.

Tot i tenir èxit, els anys posteriors van ser molt durs per ell. Tenia deutes, préstecs i venia els mobles…no cobria les seves necessitats. I això va empitjorar amb les seves constants visites al metge.

Va morir mentre estava escrivint el seu famós Rèquiem.

 

PUBLICITAT