“CLASSIC’S TARRAGONA – P.34: Repertori coral”

El programa d’aquesta setmana el centrem en el repertori coral.

PUBLICITAT

Després de l’èxit de Aida (1871), Verdi es va retirar de la composició d’òpera durant una llarga temporada. Durant aquest període, va escriure el seu famós Rèquiem.

Aquesta obra la va escriure després de la mort d’Alessandro Manzoni i es va estrenar just un any després de la seva mort el 22 de maig de 1874 a Milan.

Carmina Burana és una cantata escènica del s. XX escrita per Carl Orff entre 1935 i 1936. El compositor va utilitzar poemes medievals de Carmina Burana.

 

Al 1992, Vangelis va compondré la banda sonora per la pel·lícula 1492: Conquest of Paradise. Aquesta pel·lícula parla del viatge de Colom a Amèrica al 1492.

 

Va pensiero és un cor del tercer acte de l’òpera Nabucco de Verdi i que parla de l’exili de Babilònia. Es considera l’obra mestra de Verdi que es va estrenar a Milà al 1842.

Va ser escrita en un moment molt difícil pel compositor, just després de la mort de la seva dona i els seus dos fills petits. Un moment en que es planteja deixar la composició.

El llibret de Nabucco va arribar a les seves mans i va començar a escriure-la amb un gran èxit a Itàlia.

 

Beethoven va escriure una única òpera estrenada al 1805: Fidelio. La història de l’òpera ens explica que la protagonista Leonora rescata al seu marit de la presó salvant-lo de la condemna de mort per raons polítiques.

La cantata núm. 147 de Bach és una cantata religiosa que es va estrenar al 1723. Bach va escriure aquesta obra en motiu de la celebració de la Verge Maria. El moviment que escoltarem és el número 10 d’aquesta cantata que és una de les obres clàssiques més reconegudes.

 

PUBLICITAT