CLASSIC’S TARRAGONA – P.36: Música per relaxar-se

El programa d’aquesta setmana, està pensat per relaxar-nos una mica.

PUBLICITAT

El pianista i compositor italià Ludovico Einaudi ha realitzat una de les seves composicions dedicada al Artic. El vídeo es va enregistrar a Noruega i es va preparar una plataforma amb un piano de cua per l’ocasió. El motiu d’aquesta música és mostra la puresa i fragilitat de la naturalesa i demanar la protecció al món d’aquest espai natural.

Greensleeves és una cançó tradicional anglesa i segons la llegenda, escrita pel rei Enric VIII d’Anglaterra per la seva amant i futura reina Anna Bolena quan la va rebutjar.

En l’actualitat, s’han fet diferents versions d’aquesta cançó, fins i tot com a nadala amb What child is this? Avui escoltem una versió de Ralph Vaughan Williams

Debussy, compositor impressionista francès, va escriure una suite per a piano inspirada 00en el poema Clair de lune: La suite bergamasque. Es va publicar al 1905 i avui, escoltem aquest famós Clair de Lune.

Ara Malikian es considera un dels millors violinistes del món actual. Nascut al Líban al 1968, va viure la seva infància durant la guerra civil del seu país entre refugis. Amb només 12 anys, va fer el primer concert. Amb només 15 anys, es va convertir en l’estudiant més jove d’estudis superiors de música a Hannover.

Actualment viu a Madrid amb  la seva dona i el seu fill petit, però fa grans gires per tot el món i té un esperit molt humà fent aportacions econòmiques als més necessitats.

El 26 i 27 de desembre actuarà a Barcelona.

Kenneth Bruce Gorelick conegut amb el nom de Kenny G és un saxofonista actual amb una gran carrera professional i amb un gran nombre de ventes que superen més de 75 milions de discs.

 

Fernando Velázquez, actual compositor espanyol de música per cine i televisió. És conegut per la nominació que va rebre a The Orphanage. Avui escoltem una increïble BSO.

 

PUBLICITAT