CLASSIC’S TARRAGONA – P.37: Música nupcial

El programa d’aquesta semana el centrem en música per a bodes.

PUBLICITAT

La marxa nupcial de Mendelssohn forma part de l’obra Somni d’una nit d’estiu basada en una obra de Shakespeare. Es va fer famosa quan va sonar a la boda reial de Frederic III d’Alemanya i la seva dona al 1858.

El cor nupcial de Lohengrin és una marxa nupcial que forma part d’aquesta òpera de Wagner del 1850.  Aquest fragment es troba en el tercer acte de l’òpera i és el moment la protagonista, Elsa, i el seu cavaller anònim entren a la cambra nupcial.

Jesus bleibet meine freude és un dels fragments de la cantata 147 de Bach. La va escriure durant la seva estada a Alemanya, a Leipzig.

El canon i giga en Re major es coneix amb el nom de Canon de Pachelbel. Va ser escrita al 1680 aproximadament per a tres violins i baix continu.

Judas Macabeo és un oratori del 1746 de Händel en motiu de la victòria del Príncep Guillermo Augusto durant la batalla de Culloden.

Es va estrenar el dia 1 abril de 1747 a Covent Garden i al llarg de la historia, s’ha convertit en un dels oratoris més populars de Händel.

Salut d’Amour op. 12 és una obra musical de Elgar escrita al 1888 per a violí i piano.

Aquesta peça la va escriure per la seva estimada Caroline Alice Roberts com a regal de compromís. El seu títol original en alemany simbolitzava la fluïdesa en la llengua de la seva promesa.

Es van vendre poques còpies fins que la famosa editorial Schott va canviar el títol en francès per tal de que fos més accessible a altres països europeus.

El compositor Johann Strauss II va compondre un dels vals més famosos en tot el món al 1866: el Danubi Blau.

Air in G de Bach és el segon moviment de la suite orquestral núm. 3 en Re Major BWV 1068 de Bach. Aquesta suite està escrita per trompetes, timbales, oboès, corda i baix continu, però ,en aquest segon moviment, només toquen les cordes i el baix continu amb el clavicèmbal.

Shostakóvich fou un dels compositors més importants del s. XX. La seva música fou ben acceptada pel moviment socialista i algunes vegades, rebutjada.

Les seves primeres composicions mostren influències de músics com Prokófiev, Stravinsky i Hindemith. Posteriorment, ha va rebre altres influències com Mahler.

PUBLICITAT