CLASSIC’S TARRAGONA – P.62: Olimpíades

En el programa d’aquesta setmana us porto la música de les olimpíades i dels Jocs del editarrani 2018 d’aquí Tarragona.

PUBLICITAT

El programa s’inicia amb la marxa dels Jocs del Mediterrani 2018 amb Antoni Sebastià, OBC amb la direcció d’Alfons Reverté Casas.

Carles Santos Ventura fou un artista valencià que va començar com a pianista i després, es va dedicar a diferents àmbits del món artístic com la composició, l’escultura, la fotografía, la poesía i el teatre. Ha rebut diferents premis Max com a director musical i compositor.

John Williams el coneixem com a un gran compositor de músiques per a pel·lícules. És el compositor de Stven Spielberg i és la persona viva que ha rebut més nominacions a l’Oscar. En total, n’ha guanyat cinc.

Ha rebut encàrrecs especials en quatre edicions de les Olimpíades al 1984 a los Angeles, 1988 a Calgary (EUA), 1996 Atlanta i 2002 a Salt Lake City (Canadà)

Lawrence Nash Groupé conegut amb el nom de Larry Groupé és un compositor americà de l’empresa Imperativa Records. Ha rebut 4 nominacions a Emmy i ha rebut un total de 3 premis.

I vow to thee, my country és un himne patriòtic britànic de l’any 1921 creat per Gustav Holst a  a partir d’un poema de Sir Cecil Spring Rice del 1908 que parla de la lleialtat de la terra natal com del cel.

Abide with me és un himne cristià escrit per l’escocès Henry Francis Lyte al 1847 mentre estava murint de tuberculosi. Ell va viure tres setmanes més després d’haver escrit aquesta composició.

PUBLICITAT